Výtvarný projev uzdravuje a rozvíjí kreativitu

Radost z vlastní tvůrčí práce, uvolnění napětí za pomoci relaxačních technik a posílení vlastního sebevědomí. To vše slibuje cyklus čtyř lekcí – Artevečerů, které se uskuteční v Chebu již příští týden. Co přesně návštěvníky kurzů čeká, na to se Živé Chebsko zeptalo organizátorek, lektorek Petry Vorlové a Jany Kotounové. Jak takový Artevečer vypadá, si vyzkouší i jeden z našich čtenářů. Na konci článku najdete soutěžní otázku.Y 3

Co to vlastně Artevečer je a na co se mohou zájemci těšit?

Petra Vorlová: Artevečery jsou to tvořivé dílny, ve kterých se využívá výtvarného projevu jako ozdravné a relaxační metody. Slouží k uvolnění napětí, podporuje sebevědomí, rozvíjí kreativitu a umožňuje volně vyjadřovat emoce a pocity. V úvodu se naladíme na své tělo a sebe samotného, následuje výtvarná technika a závěrečný čas bude věnován reflexi a společnému sdílení dle individuálního uvážení účastníků.

Pro koho jsou kurzy určené?

Petra Vorlová: Kurzy jsou pro dospělé, kteří chtějí nechat starosti všedního dne za dveřmi a odpočinout si při některé z nabízených technik.

Kolik večerů – lekcí je pro zájemce připraveno, a co si budou moci vyzkoušet?

Jana Kotounová: Jedná se o čtyři večery ve dnech 12. a 26. ledna, 9. a 23. února v době od 18:30 do 20:30 hodin. Každý večer bude mít svojí strukturu. Účastníci si vyzkouší různé výtvarné techniky, a to jak abreaktivní – uvolňující, tak i relaxační. Tvořit se bude ve skupině a používat budou zájemci například koláž, akvarel, uhel nebo asambláž. To hlavní je ale pohoda a dobrý pocit, nejen při tvorbě.

Kde se budou lekce konat a kolik za ně zájemci zaplatí?

Jana Kotounová: Lekce se budou konat v Chebu v Kamenné ulici 40, v klubovně domu s pečovatelskou službou. Cena za všechny čtyři lekce je 950 korun. V částce je započítaný výtvarný materiál. Zájemci se mohou hlásit na email arteterapie.cheb@gmail.com

 

Soutěž

Pro jednoho, který správně odpoví na soutěžní otázku a bude vylosován, čeká vstup zdarma na jednu lekci Artevečera.

Soutěžní otázka: Ve kterých dnech se cyklus Artevečerů bude konat?

Odpovědi posílejte na emailovou adresu: foto@zivechebsko.cz

Soutěž potrvá do neděle 10. ledna. Výherce bude zveřejněn v pondělí 11. ledna na stránkách Živého Chebska