Splatnost poplatku za komunální odpad, jehož výše činí 800 korun, je do 31. května 2024

V Chebu došlo u poplatku za komunální odpad pro rok 2024 ke změně částky z dosavadních 700 korun na 800 korun. Splatnost poplatku je do 31. května 2024.

Ilustrační foto Pixabay

Poplatek ve výši 800 korun platí všichni občané, kteří mají evidovaný pobyt v Chebu, včetně cizinců a fyzických osob hlášených na ohlašovně Městského úřadu Cheb na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14.

Poplatek hradí také všechny fyzické osoby, právnické osoby, příspěvkové organizace, svěřenecké fondy, družstva apod., mající ve vlastnictví byt, dům nebo rekreační objekt, ve kterém není k pobytu evidována žádná fyzická osoba.

Poplatek se hradí na účet města Chebu č. 8847450257/0100 u Komerční banky, a to na variabilní symbol, který byl  každému poplatníkovi přidělen a oznámen v minulých letech. Zjistit ho lze na základě zadání rodného čísla také zde, případně v informační kanceláři odboru finančního v přízemí budovy radnice na náměstí.

Možnosti úhrady poplatku:

  • trvalým příkazem u vaší banky
  • úhradou na poště – na poště si vyzvedněte složenku typu A a doplňte údaje
  • v hotovosti v pokladně Městského úřadu Cheb (v přízemí budovy radnice na náměstí, možnost úhrady platební kartou)
  • jednorázovým příkazem v bance
  • Sankce za pozdní úhradu činí až dvojnásobek dlužné částky.

Složenky na úhradu poplatku za komunální odpad se posílají jen osobám nově přistěhovaným či narozeným (kdy slouží jako informace o variabilním symbolu, číslu účtu, splatnosti atd.).