Slavnostním zakončením Bavorsko-českých týdnů bude akce s názvem Stůl přátelství

Slavnostním zakončením Bavorsko-českých týdnů bude Stůl přátelství. Akce se uskuteční v sobotu 29. července od 17 hodin v centru Selbu. Na akci je pro české návštěvníky zajištěna autobusová doprava na trase: Cheb – Františkovy Lázně – Skalná – Aš – Selb.

Ilustrační foto

„Stůl přátelství je kulinářským vrcholem Bavorsko-českých týdnů přátelství a zve všechny k společnému posezení se sousedy a popovídání u jídla a pití,“ za společnost Selb2023 gGmbH uvedla Ilona Podzemská. „Dlouhý a krásně vyzdobený stůl v Ludwigstrasse v Selbu nabízí dokonalou atmosféru. Akce začíná v 17 hodin. O kulisu akce se postará pražský umělec Ondřej Kobza. Ten již inspiroval mnoho lidí různými projekty, zejména „dlouhým stolem“ na pražském Karlově mostě nebo na Pražském hradě. S komunikací vám pomohou tlumočníci a průvodci,“ sdělila.

Přineste si vlastní tradiční pokrmy ze své země nebo si potraviny kupte přímo na místě. „Sdílejte a podělte se o jídlo s osobou sedící vedle Vás. Ochutnejte něco nového. Točené české pivo Prazdroj a nealkoholické nápoje jsou k dispozici v Ludwigstraße. Koláče, klobásy a káva se budou prodávat v obchodech na Ludwigstrasse. Selber Schlemmernacht nabízí všem návštěvníkům možnost nakupovat v obchodech v centru města až do 23 hodin“ doplnila Ilona Podzemská s tím, že vhodný doprovodný program zajistí příjemnou atmosféru. Večer zpestří pouliční šachy, vystoupení pochodové kapely ze Selbu a mnoho dalších hudebníků.Vrcholem večera bude venkovní DJ party až do 24:00.