U Františkova pramene se sejdou milovníci dobrého vína

U Františkova ramene se sejdou milovníci dobrého vína Akce s názvem Vínování se uskuteční ve Františkových Lázních v sobotu 29. července od 10 do 22 hodin. Svoje produkty představí desítka vinařů z Čech i Moravy a chybět nebude ani rozmanité občerstvení. Vstupné zdarma, degustační sklenice 100 korun.

Ilustrační foto Pixabay

„Rádi bychom založili novou letní tradici, kdy se každoročně sejdou ve Františkových Lázních nejen milovníci vína,“ uvedla františkolázeňská starostka Mgr. Lenka Průšová. „Pro letošní první ročník jsme přichystali nabídku báječných českých a moravských vinařství, kdy každý z 10 stánků bude mít v nabídce 10 vzorků vín. Součástí akce bude také soutěž o Šampiona Vínování. Návštěvníci obdrží anketní lístek, vyplní, které víno bylo pro ně to nej a zapojí se tak do soutěže o Šampiona Vínování. Šampionem se stane vinařství, jehož víno obdrží nejvíce hlasů. Z odevzdaných lístků budeme také losovat 20 návštěvníků, kteří obdrží jak jinak než lahev vína. Po celou dobu trvání akce je zajištěn kulturní program včetně cimbálové muziky a venkovní výstava na téma lázeňství a přírodní léčivé zdroje“ doplnila.

Akci zahájí v 10 hodin mažoretky za doprovodu dechového orchestru, ve 13 hodin zahraje Cimbálová muzika Alexandra Vrábela, kterou v 16 hodin vystřídá skupina Galiani Gypsy Jazz. Poté si na své přijdou milovníci dechovky, které potěší hudba 35. pěšího pluku Foligno. Vyhlášení Šampiona vínování proběhne ve 20 hodin. Moderování se ujme taktéž milovník vína a vtipný moderátor Luděk Holý.