Drogami v krvi a zákazem jízdy ujížděl policistům. Nezastavil ho ani varovný výstřel

Drogami v krvi a zákazem jízdy ujížděl policistům čtyřiadvacetiletý muž. Napřed jezdil po Mariánských Lázních, ale pak se vydal až na Tachovsko. Řidič měl před policisty ujíždět několik kilometrů přes několik měst a obcí. Policisté ho opakovaně vyzývali k zastavení vozidla, ale on nereagoval. Nezastavil ho ani varovný výstřel. Jeho jízda skončila na cyklostezce. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Čtyřiadvacetiletý muž z Tachovska se měl v pondělí 31. října letošního roku zmocnit na odstavné ploše autoservisu v Mariánských Lázních osobního automobilu značky Škoda, které si v tomto servisu nechal opravit šestatřicetiletý neslyšící muž,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Čtyřiadvacetiletý muž měl vozidlem jezdit po Mariánských Lázních. Krátce po půlnoci chtěla z důvodu nepřiměřené rychlosti vozidlo předepsaným způsobem zastavit policejní hlídka z místního obvodního oddělení. Řidič byl následně policisty vyzván k zastavení vozidla výstražným zvukovým a světelným znamením s nápisem STŮJ. Na výzvu ovšem řidič osobního automobilu nereagoval a před policisty začal ujíždět. Během zběsilé jízdy nerespektoval několik dopravních značek a svou jízdou tak ohrožoval jiné účastníky silničního provozu,“ uvedl.

Podle Jakuba Kopřivy řidič měl před policisty ujíždět několik kilometrů přes několik měst a obcí. Policisté ho opakovaně vyzývali k zastavení vozidla prostřednictvím výstražného zvukového a světelného zařízení. Použit byl také donucovací prostředek varovný výstřel, ovšem ani na to čtyřiadvacetiletý řidič nereagoval a pokračoval ve své zběsilé jízdě.

„Po několika kilometrech řidič vjel na cyklostezku u obce Michalovy Hory na Tachovsku, kde z vozidla z místa řidiče v době, kdy automobil byl ještě v pohybu, vyskočil. Poté byl policisty zadržen. Následně se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, který vyšel s negativním výsledkem. Podrobil se také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky THC a amphetamine/methamphetamine,“ sdělil mluvčí s tím, že poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně byl  muž převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Provedenou lustrací navíc policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.