Komentovaná prohlídka bude zaměřena židovskou komunitu

Komentovaná prohlídka bude zaměřena židovskou komunitu v Mariánských Lázních. Zájemci se dozvědí například to, kde byla ve městě synagoga. Seznámí se s podrobnostmi III. židovského kongresu v Mariánských Lázních, historií Křišťálové noci a zavražděním Theodora Lessinga. Navštíví památník padlých v první světové válce v Geologickém parku, Lesní pramen s památníkem Václava Beneše Třebízského, či dům, kde byl Lessing zavražděn. Sraz zájemců je v sobotu 5. listopadu v 13.30 hodin. Sraz v Turistickém informačním centru, Poštovní 160/17 (Hlavní pošta), tel. 777 338 865.

Trasa: Infocentrum, Pošta a Poštovní ulice, Židovský památník, Sousoší monarchů, hotel Polonia, Nové Lázně, Casino, doktor Basch, Městské muzeum, Geologický park, Lesní pramen, Třebízského ulice, hotel Pacifik

Délka prohlídky: cca. 2 hodiny, doporučujeme vhodnou obuv do lesa

Cena: 130 korun

Slevy: Nárok na slevu 10% mají děti od 8-15 let (děti do 7 let zdarma), studenti s platným průkazem, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu.