U pomníků uctili památku padlých dozorců finanční stráže

U pomníků lidé uctili památku padlých dozorců finanční stráže. Památku na Rudolfa Josieka uctili  v neděli 18. září v 10 hodin nedaleko Horních Loman. Stejně tomu bylo v 11 hodin u pomníku zastřeleného dozorce finanční stráže Františka Karáska, u přejezdu v Křižovatce, který je pohřben na Ašském hřbitově.

Foto: Archiv Prapor SOS Falknov nad Ohří

Pietního aktu se zúčastnila čestná jednotka SOS Falknov nad Ohří v dobových uniformách, která vzdala poctu padlým čestnou salvou. Zároveň zazněla Československá hymna a došlo k položení květů.

Foto: Archiv Prapor SOS Falknov nad Ohří

Oba pietní akty dnes proběhly stejně, jako v minulých letech. Od doby, kdy pořádáme pietu uctění památky padlých obránců hranic ze září 1938 ve spolupráci s Celní správou ČR je bohužel účast veřejnosti na rozdíl od Sokolovska, kde se pro mnohé stala již tradicí, nulová. V 10 hodin byl zahájen pietní akt u pomníku zastřeleného dozorce finanční stráže Rudolfa Josieka u přejezdu v Dolních Lomanech, proslovem Ing. Josefa Mackeho, následně byly položeny kytice zástupci  SOS Falknov nad Ohří z.s., Celní správy ČR a Československé obce legionářské, jednoty Plzeň.

Jan Kara – Prapor SOS Falknov nad Ohří