Lstí se dostal do cizího bytu, kde oloupil ženu

Lstí se dostal do cizího bytu, kde oloupil ženu. Teď už agresor sedí ve vazbě. V případě odsouzení mu hrotí až deset let za mřížemi. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, které ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Šestačtyřicetiletý muž měl v první polovině září letošního roku v Chodově vstoupit do panelového domu, kde měl v šestém patře zaklepat na dveře bytu jedné z obyvatelek,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Poté, co jednačtyřicetiletá žena otevřela dveře jí neznámu muži, si měl vymyslet historku. Údajně měl shánět telefonní číslo na jejího manžela kvůli pracovní nabídce. Žena mu tak umožnila vstup na chodbu bytu a odešla do kuchyně napsat telefonní kontakt. Když přišla zpět na chodbu a předávala mu lístek s telefonním číslem, obviněný muž měl náhle sáhnout po tašce s finanční hotovostí, která se nacházela na chodbě. Žena se následně s mužem začala o tašku přetahovat. Šestačtyřicetiletý muž se snažil ženu odstrčit a z bytu utéct, což se mu povedlo. Žena se ale tašky držela, a tak jí táhl po schodech až do mezipatra, kde se již pustila,“ doplnil. Toho využil a utekl z domu, kde měl nastoupit do vozidla a z místa odjet.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 130 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.