Podívejte se, jak to vypadalo v jedné z chebských jídelen

Podívejte se, jak to vypadalo v jídelně v Chebu. Inspektoři SZPI uvnitř zjistili výskyt myšího trusu, plísní i nevhodné skladování potravin. Provozovna dále nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců, na několika místech se nacházel trus hlodavců. S ohledem na to, byl kontrolované osobě uložen úplný zákaz užívání prostor. Informaci zveřejnili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce n svých stránkách.

Autor: SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v jídelně 2 M GASTRO s.r.o., Wolkerova 2005/30, Cheb. Inspektoři na místě zjistili výskyt myšího trusu, plísní či skladování potravin v nevhodných podmínkách. S ohledem na to, byl kontrolované osobě uložen úplný zákaz užívání prostor.

Autor: SZPI

Plíseň černé a šedé barvy se nacházela na různých místech v provozovně – například na stěnách a stropech v chladicí místnosti či ve skladu potravin. Chladič v chladicí místnosti pokrývala silná vrstva ledu, který postupně odtával a voda dopadala na uskladněné potraviny a v některých případech poškozovala jejich papírové či hromadné kartonové obaly. Odtávající voda se hromadila i přímo na podlaze chladicí místnosti.

Autor: SZPI

Poblíž vchodu do chladicí místnosti se nacházel pultovým mrazák, ve kterém byly nevhodně skladovány suroviny na přípravu pokrmů. U zadního zásobovacího vchodu, na venkovním prostranství, se navíc nacházela nezakrytá gastronádoba s omáčkou. Provozovna dále nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců, na několika místech se totiž nacházel trus hlodavců.

Autor: SZPI