Tip na výlet: Na Seebergu připomenou Květnou neděli

Tip na výlet: Vkročte s námi do Velikonočního týdne! Tak zní pobídka pracovníků Městského muzea Františkovy Lázně. Akce bude zaměřena na téma Velikonoc a jim předcházejícího postního období. Brány hradu Seeberg se otevřou v neděli 10. dubna od 13 do 17 hodin.

„Poslední, tedy šestá, postní neděle před Velikonocemi se nazývá Květnou. Je připomínkou slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma a zároveň se při bohoslužbách předčítá zpráva o jeho umučení tzv. Pašije. A právě tuto neděli jsme zvolili jako vhodný termín na uspořádání první akce na hradě Seeberg v nové sezóně“, uvedla Petra Polívková z Městského muzea Františkovy Lázně.

„Odpolední program „Květná neděle na Seebergu“ návštěvníky naladí na nadcházející Velikonoční svátky. Věnovat se ale budeme také postnímu období, na které Velikonoce navazují. Přichystány například budou dva prostřené stoly, jenž jeden se bude zaměřovat na stravu postní, naproti tomu druhý bude reprezentovat bohatou, svátečně prostřenou tabuli. Vybrané pokrmy pak budou přichystané k ochutnání“, doplnila Polívková.

„O hudební program se postará Ledecká dudácká kapela, chybět nebudou dětské dílny a prodejní stánky s tematickým zbožím. Návštěvníci budou moci nahlédnout pod ruce šikovné malířce kraslic a sami si pak budou moci uplést tradiční pomlázku“, uzavírá Petra Polívková.