Narazil skoro do všeho, co mu stálo v cestě. Škoda se vyšplhala na 430 tisíc korun

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřicetiletému muži z Chodova, který sedl za volant s 1,5 promile. Napřed narazil do značky, pak naboural do plotu a na parkovišti poničil několik aut.

Muž měl v neděli 27. února letošního roku krátce před čtvrtou hodinou ranní řídit osobní automobil. „Poblíž Vintířova na Sokolovsku po projetí levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu pozemní komunikace a vyjel ze silnice,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl narazit do dopravní značky a poté prorazit oplocení parkoviště. S vozidlem měl vjet na parkoviště a narazit do zaparkovaného automobilu značky Volkswagen. To bylo vlivem nárazu odraženo do vedle zaparkovaného vozidla značky Volkswagen, které následně narazilo do zaparkovaného automobilu značky Škoda. Toto vozidlo bylo po nárazu odraženo do automobilu značky Renault, které bylo taktéž zaparkované,“ doplnil.

Čtyřicetiletý řidič následně z místa dopravní nehody odešel, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. „Policisté z dopravního inspektorátu následně čtyřicetiletého řidiče vypátrali v nedalekém Vintířově,“ uvedl mluvčí s tím, že se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,5 promile.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 430 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.