O víkendu hasiči zasahovali u požárů, nehod i vyprošťování

O uplynulém víkendu se hasiči rozhodně nenudili. Nejčastěji zasahovali u událostí typu technická pomoc, poměrně dost bylo i dopravních nehod. Při celkem deseti víkendových nehod se zranilo osm osob, v jednom případě museli hasiči vyprošťovat. V pěti případech pak vyjížděli hasiči k požárům a to k požárům zahradní chaty, usazenin v komíně či motoru autobusu. Při těchto požárech se zranila jedna osoba.

V Chebu třeba vyjížděli k otevření bytu k imobilní osobě, zasahovali u požáru uskladněných věcí v garáži, ale i u průsaku vody. Odstraňovali stromy ze silnic.

V Sokolově zasahovali například u několika dopravních nehod, u planého poplachu ve výrobním bloku , pomáhali zde také s otevíráním bytu. Ve Františkových Lázních vysvobodili osobu z toalety, která se nemohla dostat přes zaseknuté dveře ven.

V Karlových Varech pomáhali hasiči s rozvozem vakcín do očkovacího centra, u dopravních nehod,  ale také u otevření bytu, kde byla bohužel nalezena osoba bez známek života. Pomáhali také zraněné osobě z kotelny, odstraňovali třeba i odchlíplou omítku na panelovém době, které hrozila pádem na chodník.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Zdroj: HZS Karlovarského kraje