Nebanice hostily mezinárodní závody

Desítky koní byly k vidění na 25. ročníku mezinárodních vozatajských závodů, které byly součástí Světového poháru spřežení v Nebanicích u Chebu. Závody trvaly celkem čtyři dny. Do Nebanic zavítal dokonce i nejlepší český jezdec na světě Jiří Nesvačil junior.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3313901Nebanice hostily mezinárodní závody

Diváci se dočkali i nejlepšího jezdce Zoltána Lázára z Maďarska nebo Dariusza Bajera z Polska.  Do Nebanic se sjeli i další jezdci i z Čech, ale také z Rakouska, Francie nebo Německa.

„V přibližně šedesáti posádkách čtyřspřeží, dvojspřeží a jednospřeží byli zastoupeni také vozatajové z Nizozemska, Švýcarska, Švédska a dorazili i spřežení z Velké Británie a Spojených států amerických,“ sdělil Miloslav Šimáček, organizátor závodů.

První dva dny akce patřily drezurním zkouškám, kdy závodníci předváděli styl, přesnost a všeobecnou ovladatelnost koní a také stav postroje a kočáru. V sobotu se pak uskutečnil patnáctikilometrový maraton na rychlostním úseku. Ten byl následován náročnou zkouškou při průjezdech osmi technicky složitými překážkami.

V neděli pak jezdci předváděli zručnost posádek a poslušnost koní. Jel se parkur. Při něm se hodnotí přesnost a rychlost průjezdu závodní dráhou. Při parkuru na závodníky čekala branka, kterou vozatajové projížděli, a byla jen o trochu širší, než je vlastní vůz.