Za pohádkou do vlaku? Ano, přiveze ji kinematovlak

Tři vagóny zábavy míří do Mariánských Lázní a Chebu. Podívat se na pohádku v kinonovozu, prohlédnout si výstavu se železniční tématikou historickém voze nebo si zkrátit čekání na promítání ve Vláčku Hráčku – to mohou absolvovat ti, kteří dorazí na nádraží.

Již dnes, 18. května, mohou milovníci dětských filmů navštívit kinematovlak v Mariánských Lázních, zítra 19. května bude pro příznivce pohádek připravený v Chebu.

„Cílem projektu je přivézt netradiční zážitek dětem do menších měst, představit jim něco ze slavné filmové tvorby a okusit festivalovou atmosféru,“ řekla tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. „Loni navštívilo Kinematovlak přes pět tisíc dětí, jízda trvala čtrnáct dnů, projela dvanáct měst a denně nabídla divákům dvanáct dětských filmů a pohádek. I letošní ročník nabídne dvanáct projekcí denně, od 9:00 do 15:30 v půlhodinových intervalech. Děti nejdříve projdou historickým vagónem s výstavou a výkladem o historii železnice a před samotným promítáním si můžou pohrát ve Vláčku Hráčku,“ dodala mluvčí.

Projekt pojízdného kiny na kolejích vznikl v roce 2004 ve spolupráci Českých drah a Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Projekce jsou zdarma a denně se promítne 12filmů.