Právě nastala sezóna reveně neboli rebarbory. Její svěží chuť dodá v horkých dnech osvěžení. Rostlina, kromě zajímavé chuti, obsahuje také vápník, hořčík, mangan, fosfor, sodík,…
Čtěte více Koláč z rebarbory si zamilujeteRubrika: Vaření
Nevíte, co dnes udělat k jídlu? Inspirujte se u nás!
Skvělé velikonoční recepty! Zkuste tradiční i houbovou nádivku
K Velikonocům neodmyslitelně patří masová nádivka, ale co zkusit letos nádivku trošku jinak? Třeba houbovou verzi? Pro konzervativní čtenáře přinášíme i tradiční variantu. Masová nádivka…
Čtěte více Skvělé velikonoční recepty! Zkuste tradiční i houbovou nádivkuTip na velikonoční dobrotu: Oblečte nádivku do listového těsta
Velikonoce se blíží a ve většině domácností jistě nebude chybět tradiční nádivka. Nechtělo by to trochu změny a udělat tuhle dobrotu tak trochu jinak? Živé…
Čtěte více Tip na velikonoční dobrotu: Oblečte nádivku do listového těstaBezinková šťáva osvěží a její příprava není složitá
V těchto dnech začínají kvést bezové keře. Tenhle listnatý keř roste prakticky všude. Na okrajích lesů, u cest, na rumištích, parcích a na dalších místech. Dají…
Čtěte více Bezinková šťáva osvěží a její příprava není složitáUpečte si ovocnou roládu, kterou zvládne i začátečník
Ovocná roláda, na kterou dnes přinášíme recept je jednoduchá na přípravu a velmi dobře chutná. Vynikající je nejen s jahodami, ale i s borůvkami, malinami i meruňkami.…
Čtěte více Upečte si ovocnou roládu, kterou zvládne i začátečníkUpečte si makovník, tenhle recept si oblíbíte
Kromě toho, že dobře chutná, je také velmi zdravý. Obsahuje řadu minerálních látek a velké množství vápníku. Zanedbatelný není ani obsah vitamínů, hlavně skupiny E…
Čtěte více Upečte si makovník, tenhle recept si oblíbíteUvařit švestková povidla není těžké. V zimě se hodí do koláčů, ale také k masu
Je mnoho receptů, jak si uchovat švestky na zimu. Mohou se zpracovávat například tím, že se zavaří, usuší, vypálí na slivovici, ale také se z plodů…
Čtěte více Uvařit švestková povidla není těžké. V zimě se hodí do koláčů, ale také k masu