Upečte si ovocnou roládu, kterou zvládne i začátečník

Ovocná roláda, na kterou dnes přinášíme recept je jednoduchá na přípravu a velmi dobře chutná. Vynikající je nejen s jahodami, ale i s borůvkami, malinami i meruňkami. Fantazii se však meze nekladou.

Suroviny:

4 vejce

100gramů moučkového cukru – včetně vanilkového cukru podle chuti

100gramů hladké mouky

Postup:

Bílky vyšleháme do pevného sněhu se špetkou soli. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny. Pak obojí spojte – nepoužívat mixér! Jen lehce promíchat a přidat mouku. Těsto by mělo být hladké a nadýchané.

Na plech vyloženým papírem na pečení rozetřít rovnoměrně těsto. Doporučuje se péct při teplotě 200°C cca +0 až 12 minut.

Ihned po vyjmutí z trouby, se těsto položí na utěrku a papír sloupne, ale nechá se na plátu položený. Vše se hned stočí do ruličky a nechá se vychladnout.

Náplň:

1 mascarpone

1 smetana ke šlehání – ztužovač šlehačky

Cukr podle chuti

Jahody podle chuti

Marmeláda pro toho, kdo má rád více sladké

Postup:

Do vyšlehané smetany se pomalu – nejlépe po lžičkách vmíchá mascarpone a cukr.

Vychladlý plát těsta se potře marmeládou (není úplně nutné) a krémem. Hustě posype nakrájenými jahodami a zaroluje. Hotovou roládu je dobré zabalit do potravinářské folie a nechat několik hodin v lednici.