Upečte si makovník, tenhle recept si oblíbíte

Kromě toho, že dobře chutná, je také velmi zdravý. Obsahuje řadu minerálních látek a velké množství vápníku. Zanedbatelný není ani obsah vitamínů, hlavně skupiny E a B. Připravit makovník z mletého máku není těžké a jeho příprava je rychlá. Jistě si recept uložíte mezi oblíbené.makovník web

Suroviny:

1  hrnek mletého máku

2 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek vlažného mléka

½ hrnku cukru

¼ hrnku oleje

1 kypřící prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

2 vejce

špetka soli

1 nastrouhané jablko

Podle chuti možno přidat nasekané ořechy, skořici nebo třeba čokoládu.

Postup:

Cukr s vejcem vyšleháme a přidáme olej a nastrouhané jablko. Přimícháme olej, vlažné mléko a mouku, ve které jsme vmíchali prášek do pečiva a špetku soli a mletý mák. Kdo má rád, může přidat nasekané ořechy nebo například skořici či na hrubo nasekanou hořkou čokoládu a vše pečlivě zpracujeme. Těsto nalijeme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 minut.