Naboural do zaparkovaného auta. Po nehodě nadýchal 1,92 promile

Dvacetiletý řidič sedl za volant s pořádnou hladinou alkoholu v krvi. Když naboural, od nehody ujel. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté z chebského dopravního inspektorátu muži z Chebu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ilustrační foto 

„Ten měl na konci dubna letošního roku řídit v pozdních nočních hodinách v Chebu osobní automobil značky Škoda,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při projíždění jedné z chebských ulic se nevěnoval řízení, když v ruce držel telefon a přitom měl narazit do zaparkovaného vozidla značky Peugeot. Dvacetiletý řidič následně z místa dopravní nehody odjel, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. Automobil měl poté zaparkovat na parkovišti poblíž svého bydliště,“ upřesnil.

Po příjezdu policejní hlídky z obvodního oddělení Cheb – město se mladík podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,92 promile. Z tohoto důvodu byl mladíkovi zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.