V ašském areálu začaly přípravy na jarní sezónu

Pod ašskou dominantou, kterou bezesporu je místní rozhledna, spravuje firma Ašské lesy s.r.o. sportovní areál. Jeho neoddělitelnou a důležitou součástí je kemp, který v roce 2023 zaznamenal rekordní návštěvnost od jeho otevření.

Foto: Miroslav Všetečka –  Karel Koubík kontroluje prostory zázemí pro turisty

„Začínají důležité práce, které mají jediný cíl. Připravit co nejoptimálnější podmínky pro hosty v roce 2024,“ podotknul jednatel Ašských lesů Jiří Červenka. Součástí lokality je budova se zázemím pro turisty, kteří do kempu zamíří. K dispozici jsou toalety, malá kuchyňka, společenská místnost, kterou hosté využívají v případě špatného počasí. Zájem je také o zastřešenou venkovní část. Zaměstnanec Ašských lesů Karel Koubík vysvětluje: „S příchodem teplejších dnů začínáme s kompletní údržbou vnějších i vnitřních prostor kempu. Čistí se okapy kolem celé budovy, kde mají turisté zázemí. Vnitřky jsme vymalovali. Dbáme na drobné opravy zásuvek, klik, otlučených zdí.

Foto: Miroslav Všetečka – Myši a krtci byli v mírné zimě aktivnější

“Letošní mírná zima přinesla zvýšenou aktivitu myší a krtků a to je znát na narušených trávnících. Krtince se musí rozhrabat a zároveň je nutné odhrabat staré listí a trávu, které se nestihly odstranit v podzimních měsících. „Na místa, kde byla tráva poničena, doséváme novou. Staráme se o opravy vnějšího oplocení, aby nedocházelo k okusu vysázených stromů lesní zvěří,“ dodal Karel Koubík. Samozřejmostí jsou pravidelné revize elektroinstalace a protipožárního zařízení. Návštěvníci ašského kempu si v areálu pod vrchem Háj pochvalují úroveň služeb a především čistotu jednotlivých zařízení. Vedení Ašských lesů věří, že v roce 2024 si najde do kempu cestu opět rekordní počet turistů. Areál má co nabídnout a nadstavbou je překrásné přírodní okolí a čistý vzduch.

Miroslav Všetečka

Foto: Miroslav Všetečka  – Udržovat je nutné také vybudované ohniště a lavičky