Na jarmarku tradičních řemesel se nikdo nebude nudit

Na mariánskolázeňské kolonádě to bude žít. Chystá se druhý ročník akce s názvem Únorové tradice. V sobotu 17. února bude přichystán na pestrý program, ve kterém nebude chybět například pohádka, žongléři i ohňová show. V neděli 18. února se přítomným představí mistr řezbář a zazní oblíbené skladby v podání kraslické skupiny Alison.

 „Přítomní se mohou těšit na různé dobroty od různých variant lokšů po sladké lahůdky. K dostání budou také různé druhy sýrů a uzenin. Chybět nebude ani sladké v podání tureckého medu, cukrové vaty až po klasická perníková srdce. Pro zahřátí bude teplá medovina a svařené víno,“ uvedl manažer lázeňské kultury Ensana Hotels Tomáš Richter. „Klasický karneval nahrazuje v sobotu originální odpoledne plné žonglérského vystoupení i svérázného pojetí klasických pohádek. Večerní ohnivá show bude krásným zlatým hřebem sobotního odpoledne. Apeluji na diváky, aby přišli v dostatečném předstihu, neboť jedinečnost okamžiku se nedá následně vystihnout slovy,“ doplnil Tomáš Richter.

Na nedělní ukázce řezbářství motorovou pilou se budou moci zájemci s řezbářem domluvit na možném zakoupení originálních doplňků například do zahrady. Na místě také bude možnost zakoupení několika výrobků.

Program: Únorové tradice na lázeňské kolonádě

 Jarmark v sobotu i v neděli po celý den

Sobota  17. února

14:00 – Dell Arte –  veselé postavy na chůdách

15:00 – Pohádkový Jukebox –  JeMíček a Mařenka

15:45 – Škola žonglování

16:30 – Pohádkový Jukebox  – O Šípkové kuželce

17:00 – Fangle – komediální akrobatické show

17:40 – Pohádkový Jukebox –  Červená Kytarulka

18:30 The Cube – strhující ohňová show

Neděle  18.února

10:30 – Výroba dřevěné sovy motorovou pilou

12:30 – Výroba dřevěné sochy skřítka motorovou pilou – výroba skřítka motorovou pilou

15:00 Alison Kraslice – hudební vystoupení