Žena uvěřila podvodníkovi. Policisté pátrají po totožnosti neznámého muže

Žena uvěřila podvodníkovi, který se vydával za pracovníka banky. Do počítače nainstalovala podle jeho instrukcí program a rázem přišla přibližně o 150 tisíc korun. Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že finanční prostředky, které byly z bankovního účtu ženy převedeny na jiný bankovní účet, ještě tentýž den vybíral muž dosud neznámé totožnosti z bankomatu v Praze.

Ilustrační foto

„V polovině září minulého roku byla žena z Chebska telefonicky kontaktována mužem dosud neznámé totožnosti, který se představil jako pracovník banky,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že smyšlenou legendou o tom, že její účet byl napaden, jí přesvědčil, aby si do svého počítače nainstalovala program pro vzdálený přístup. Následně měl právě pomocí tohoto programu získat přístup do internetového bankovnictví a z bankovního účtu ženy převést finanční prostředky na jiný bankovní účet. Tímto jednáním jí měl způsobit škodu přibližně 150 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

„Kriminalisté se případem usilovně zabývají a v současné době pátrají po totožnosti muže, který je k vidění na přiložené fotografii. Pokud muže dosud neznámé totožnosti na fotografii poznáte, sdělte jeho totožnost či jakékoliv informace k němu, na bezplatnou tísňovou linku 158,“ sdělil mluvčí.

S jakýmikoliv dalšími informacemi, které pomohou kriminalistům při vyšetřování, je možné se obrátit taktéž na nejbližší policejní služebnu.