Františkolázeňští rozsvítili vánoční strom, přišel také Mikuláš

První adventní neděle byla ve Františkových Lázních ve znamení blížících se svátků. U Františkova bylo přichystáno vystoupení dětí ze Základní a Umělecké školy, ale také hudba kapaly Parohanky. Nechybělo ani vyhlášení soutěže o nejhezčí vánoční ozdobu a slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. Připraveno bylo také překvapení, když mezi návštěvníky přišel Mikuláš, anděl a čert.

Více fotografií z akce zde

„Pro letošní adventní oslavu jsme přichystali řadu novinek v podobě světelné vánoční výzdoby a ponocného, který zval přítomné k jednotlivým částem programu,“ uvedla františkolázeňská starostka Mgr. Lenka Průšová. Letos byla připravena další novinka a velké překvapení nejen pro ty nejmenší. „S kolegy místostarosty Ivo Mlátilíkem a Otakarem Skalou jsme se domluvili, že návštěvníky akce překvapíme jako Mikuláš, anděl a čert. V kostýmech jsme ocenili žáky zdejších škol, kteří se zapojili do soutěže O nejhezčí ozdobu,“ doplnila.

Letošní vánoční strom – Smrk pichlavý vyrostl v ulici Konečná ve Františkových Lázních u výtopny. „Byl určen k pokácení z důvodu ohrožení přilehlé stavby a tak jsme využili této situace a dali pokácení vzrostlého stromu další smysl,“ vysvětlil správce Lesů Františkovy Lázně Miloš Fiala.

Kromě hudebních vystoupení byl přichystán i stánkový prodej se stylovým občerstvením

Více fotografií z akce zde