Muzejní adventní trh přinese spoustu nápadů a inspirace

V chebském muzeu se opět bude péct, bude vonět koření a jako každoročně bude připraveno k ochutnání něco z tradičních vánočních jídel. Muzejní adventní trh, který se bude konat v sobotu 2. prosince od 10 do 17 hodin, bude opět inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nebudou chybět nápady na adventní a vánoční výzdobu.

Ilustrační foto

Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací. V dopolední části programu nás opět bude čekat Adventní zpívání s Koťaty, vystoupení pěveckého sboru při 5. ZŠ Cheb.

Adventní trh v chebském muzeu v roce 2019

Odpoledne nebudou chybět pěvecké soubory Sedmikrásky a Kopretiny ze Základní umělecké školy v Chebu. Z chebské Liduškyse představí také žáci z literárně dramatického oddělení s pásmy Adventní kalendář a Vánoční pověst. Závěr celodenního programu bude patřit Malému komornímu orchestru Varvary Divišové a DAD Kvintetu Karlovy Vary.

K adventnímu a vánočnímu času v Muzeu Cheb neodmyslitelně patří výstava dětských školních výtvarných prací. Letos na téma S čerty nejsou žerty. Prvním dnem, kdy bude šance dát svůj hlas té nejlepší práci, bude právě sobota 2. prosince. O vítězi soutěže bude veřejnost svými hlasy rozhodovat do 10. prosince.