Adventní týden v knihovně zahájí „Dnem pro dětskou knihu“

V sobotu 2. prosince bude oddělení Městské knihovny v Chebu slavit Den pro dětskou knihu. Pro děti i jejich rodiče bude od 9 do 14 hodin připraven bohatý program plný zábavy, ale také poznání. Sobotním programem zahájí v chebské knihovně týdenní oslavu předvánoční doby s názvem „Adventní týden v knihovně“.

Ilustrační foto Pixabay

„Pro návštěvníky je přichystán bohatý program, který je příjemně naladí na nadcházející adventní čas. Pro všechny kreativce budou připraveny rukodělné dílny a pro knihomoly velký vánoční výprodej dětských knih. Od 10:30 pak všechny potěší vystoupení literárně dramatického oboru ZUŠ Jindřicha Jindřicha v Chebu s názvem „Adventní dopoledne“, uvedla Petra Šnejdarová z oddělení pro děti. Chybět nebudou ukázky lidových tradic, ať už známých, tak těch skoro zapomenutých“, doplnila Šnejdarová. Přichystáno bude i drobné občerstvení.

Den pro dětskou knihu vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků již od roku 2006. Jeho cílem je zvýšit povědomí o dětských knihách, propagace knihoven i podpora čtenářství a čtenářské gramotnosti.