V batohu měl téměř 300 gramů marihuany

Až na pět let by mohl jít do vězení devatenáctiletý muž, který měl ve Františkových Lázních prodávat marihuanu. Karlovarští kriminalisté již zahájili trestní stíhání muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Ilustrační foto

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl obviněný muž od září loňského roku do června letošního roku ve Františkových Lázních prodat drogu zvanou marihuanu třem osobám téměř v padesáti případech. Drogy měl osobám prodávat při náhodném setkaní nebo po předchozí domluvě. V dalších jednadvaceti případech měl jednomu z mužů marihuanu darovat.

„Na konci května letošního roku procházeli policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře při pěším výkonu služby kolem obviněného muže, který stál nedaleko vlakového nádraží, přičemž ucítili silný zápach marihuany. Z toho důvodu se rozhodli muže zkontrolovat. Následně u něj nalezli téměř 300 gramů marihuany, kterou měl v úmyslu prodat svým známým. Muž byl na místě policisty zadržen,“ upřesnil mluvčí.