V galerii Goethe představí Barevnou krajinu Miroslava Mužíka

Listopadová výstava v Galerii Goethe Městského muzea a galerie Mariánské Lázně bude patřit lounskému rodákovi Miroslavu Mužíkovi. Malíř krajin a milovník tvorby v plenéru si oblíbil především krajinu Českého středohoří. Láska k této krajině se odráží v jeho tvorbě a je patrná i z názvu výstavy „Zde domov můj“. Slavnostní vernisáž se uskuteční v úterý 7. listopadu od 18:00 hodin za účasti autora i kurátorky výstavy Renáty Mužíkové. Výstavu bude možné navštívit do neděle 3. prosince 2023.

Foto: Archiv organizátorů

„Miroslav Mužík umí zachytit smyslnost krajiny a její svobodu. Ve svých obrazech dává prostor nejen fantazii diváka, ale hlavně dělá čest poctivé malířské práci a řemeslu,“ říká kurátorka výstavy Renáta Mužíková.

Miroslav Mužík se řadí k významným představitelům kolorismu a fauvismu. Tedy stylů, ve kterých převládají intenzivní barvy. „Barevná plocha je především tím, co bezprostředně působí na divákovi smysly a emoce. A je na každém, jak dokáže pochopit a přijmout umělcův vnitřní svět,“ dodává Renáta Mužíková.