Necelý rok od požáru začala v Chodově výstavba obchodu Penny. Prodejna by mohla otevřít za půl roku

Větší prodejní plochu, komfort a příjemnější prostředí má zákazníkům nabídnout nová prodejna PENNY, jejíž výstavba dnes oficiálně začala v Chodově. Moderní stavba nahradí prodejnu, kterou před rokem zcela zničil rozsáhlý požár (více zde).

Foto: M. Polák

První nakupující by mohla prodejna přivítat zhruba za půl roku, termín dokončení však bude záležet také na průběhu nadcházející zimy. „Při příznivých podmínkách počítáme s tím, že do konce roku bychom mohli mít hotovou hrubou stavbu, otevření bychom pak rádi stihli na jaře,“ potvrdil při zahájení stavby vedoucí komunikace PENNY Tomáš Kubík.

Foto: M. Polák

Prodejna bude mít podle něj kvůli své poloze atypický půdorys, což nakonec zvýší prodejní plochu o třetinu, a to z původních 677 m2  na 905 m2. „Při její stavbě instalujeme mimo jiné novou generaci vzduchotechniky, která přinese lepší teplotní managment, což bude mít pozitivní dopad i na udržení čerstvosti produktů. Prodejna bude také vybavena fotovoltaickými panely, u nichž počítáme s tím, že pokryjí celoroční spotřebu energie a prodejna tedy bude energeticky neutrální,“ doplnil mluvčí.

Foto z požáru chodovské prodejny

V okolí prodejny vyroste také nové parkoviště. „Díky spolupráci s městem se podařilo navýšit počet parkovacích míst na 69 vozidel. Oproti původním pak budou parkovací místa rozšířena na 2, 8 metru, což zákazníkům nabídne větší komfort při parkování,“ poznamenal Tomáš Kubík.

„Rádi bychom poděkovali zástupcům města za přístup a pomoc při zajištění výstavby nové prodejny, a současně obyvatelům v okolí za trpělivost, protože teď je čekají měsíce, kdy v okolí jejich bydliště budou probíhat stavební práce, z nichž budou vyplývat například dopravní omezení,“ uvedl na závěr mluvčí.

Autor: Martin Polák