Zaměřil se na jízdní kola, ale neopovrhl ani startovacími kabely

Jednatřicetiletý muž se zaměřil na jízdní kola, ale neopovrhl ani startovacími kabely a párem bot. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Ilustrační foto

Obviněný muž se měl od druhé poloviny září letošního roku do pondělí 30. října letošního roku na území Karlových Varů dopustit krádeží nejméně v šesti případech.

„V prvním případě měl vstoupit do domu, ve kterém si všiml uzamčeného jízdního kola. Zámek, kterým bylo jízdní kolo zabezpečeno, měl poškodit a jízdní kolo z domu odcizit. O pár dní později měl vstoupit do panelového domu. V přízemí vstoupil do neuzamčené místnosti, ve které se nacházela jízdní kola. U dvou jízdních kol překonal jejich zabezpečení a z panelového domu je odcizil,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

Ve druhé polovině října měl opět navštívit jeden z panelových domů. „Poté přistoupil k jedné sklepní kóji, u které poškodil zámek. Následně se dostal do vnitřních prostor kóje, ze které odcizil jízdní kolo a z místa odešel,“ uvedl mluvčí.

Poslední krádeže se měl muž dopustit v pondělí 30. října letošního roku kolem druhé hodiny ranní. „Přistoupil k zaparkovanému vozidlu značky Škoda, do kterého se následně dostal neuzamčenými dveřmi. Vozidlo prohledal a odcizil z něj dva páry bot, nabíjecí kabel či startovací kabely,“ upřesnil Jan Bílek.