Muže uškrtil a tělo vhodil do kontejneru. Pachateli hrozí až dvacetileté vězení

Svého spolubydlícího uškrtil a jeho tělo vhodil do kontejneru. Řeč je o šestadvacetiletém muži , kterému teď hrozí až dvacetileté vězení. Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele.

Ilustrační foto

V úterý 24. října letošního roku oznámila na obvodním oddělení Karlovy Vary-město dvaatřicetiletá žena, že pohřešuje svého šestadvacetiletého bratra ze Sokolovska, který se měl ovšem v současné době zdržovat v Karlových Varech, kde měl obývat bytovou jednotku společně se svým stejně starým známým.

„Oznámením se policisté začali okamžitě zabývat. Po prvotních šetřeních byl o den později, tedy ve středu 25. října, zadržen šestadvacetiletý muž z Karlovarska, který obýval bytovou jednotku společně s pohřešovaným mužem a byl podezřelý ze spáchání násilného trestného činu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně byla provedena domovní prohlídka bytové jednotky v Karlových Varech a také se uskutečnila pátrací akce v „Tuhnickém lese“, kde policisté pátrali po pohřešovaném muži,“ uvedl.

„Po provedených úkonech kriminalisté zjistili, že v neděli 22. října v nočních hodinách došlo mezi šestadvacetiletými muži v bytové jednotce ke slovní rozepři. Poté měl později zadržený šestadvacetiletý muž byt opustit a po několika minutách se do něj vrátit s úmyslem svého spolubydlícího usmrtit. Po příchodu do bytu měl přistoupit ke spícímu muži a začít ho škrtit. Škrcení měl zanechat až v době, kdy se šestadvacetiletý muž přestal hýbat a vykazovat známky života,“ sdělil mluvčí s tím, že po tomto útoku měl v dopoledních hodinách poškozeného zabalit a z bytu s tělem odejít a vyhodit jej o několik ulic dále do kontejneru. Až do svého zadržení se měl šestadvacetiletý muž ukrývat v Praze či v sousedním Německu. Do Karlových Varů se měl vrátit z důvodu opatření finanční hotovosti.

V pátek 27. října se uskutečnila rozsáhlá pátrací akce na skládce komunálního odpadu v Činově u Doupovského Hradiště. „S pátráním na skládce policistům výrazně pomohli kolegové z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, kterých bylo na místě několik desítek. Po několika hodinách bylo na skládce nalezeno lidské tělo ve značném stádiu rozkladu. Dle prvotního ohledání soudní lékařky a zjištění policejního orgánu by se mělo jednat o tělo pohřešovaného šestadvacetiletého muže,“ doplnil Jakub Kopřiva.

V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.