Alena Vávrová uvede Františku Vrbenskou

Všichni milovníci poezie a literatury by neměli chybět na akci s názvem Alena Vávrová uvádí Františku Vrbenskou. Pořad poezie a prózy se uskuteční v úterý 12. září od 18.45 hodin ve  františkolázeňském hotelu Monti, Spa – v kavárně naproti Lobby baru.

Foto: Archiv organizátorů

Hostem bude jak výše uvedeno, česká spisovatelka, která píše také sci-fi a fantasy. Posluchači se mohou těšit na rozhovor se spisovatelkou, který povede františkolázeňská básnířka Alena Vávrová.  Chybět nebude autorské čtení  a stylová hudba na kytaru a zpěv v podání Ing. Aleny Nídlové.

PhDr. Františka Vrbenská – vzděláním informatik, profesí knihovník, od roku 1994 je podepsána pod patnácti knižními tituly. Publikuje také povídky, eseje, recenze, odborné stati Její tvorba zahrnuje beletrii, literaturu faktu, Sci-fi, fantasy i básnické sbírky; získala za ni několik ocenění. Je členkou Obce spisovatelů ČR a Klubu autorů literatury faktu. Pravidelně přednáší na kulturních akcích v České i Slovenské republice, převážně se zaměřuje na literaturu, historii a kulturní antropologii.

 

Alena Vávrová  nedávno uspořádala plavbu po Vltavě spojenou se křtem její nejnovější sbírky s názvem Ohnivá panenka, kde se účastnila celá stovka jejích přátel, převážně z Prahy. Ale doprovázela ji také skupina kamarádů z Františkových Lázní i z Brna. Autorku však jako správnou patriotku města Františkovy Lázně a karlovarského regionu známe už řadu let z pořádání různých, nejčastěji poetických akcí.

Kde se můžete s  básnířkou setkat?   Zde uvádíme tři pozvánky:

Pondělí  18. září od 18:00  – křest nové knihy Ohnivá panenka ve františkolázeňské knihovně

Úterý  10. října od 18:00 – Divadélko Rubín Praha – vzpomínka na Miroslava Kováříka, s dalšími  básníky

Pondělí  16. října se chystá do Karlových Varů s poetickým pořadem nejen pro nevidomé Čtení pro radost

Případní zájemci se s A.V. mohou spojit na alenkavavrova@tiscali.cz