Při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali policisté 530 aut

V souvislosti s koncem prázdnin a začátkem školního roku se také policisté na území Karlovarského kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Do té se zapojilo přibližně 50 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie. Zjistili 166 přestupků. Nejčastěji řidiči překročili nevyšší povolenou rychlost.

Ilustrační foto

Podle policejního mluvčí Jana Bílka v průběhu akce se policejní hlídky zaměřily především na kontrolu dodržování povolené rychlosti a způsobu jízdy, kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel, technický stav motorových vozidel či telefonování během jízdy. „Samozřejmostí byla kontrola celé osádky vozidla, zda jsou během své jízdy řádně připoutáni bezpečnostním pásem. Dále se policisté zaměřili na používání zádržných systému a na celkové dodržování dalších obecných platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ uvedl. V průběhu akce také policisté pátrali po hledaných nebo pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.

„Během dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 526 vozidel, přičemž zjistili 166 přestupků, z nichž 17 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 149 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. Nejčastějším přestupkem, bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterého se dopustilo 48 řidičů. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel. Dalším častým přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů a nepředložení dokladu pojištění odpovědnosti,“ doplnil mluvčí s tím, že dva řidiči řídili svá vozidla pod vlivem návykových látek.