Nejen děti si užily komentovanou prohlídku a vypouštění dravců do volné přírody

Na první školní den připravili pracovníci záchranné stanice na Soosu zajímavou akci. Přichystána byla komentovaná prohlídka i vypouštění uzdravených dravců.

Vydejte se po škole do záchranné stanice na Soos, tak zněl název akce, která se uskutečnila v pondělí 4. září. Přichystána byla ukázka chodu záchranné stanice i a seznámení přítomných s tím, jaká zvířata do ní patří,i o tom, jak vypadá péče o zraněné nebo jinak hendikepované živočichy. “ V expozicích máme zejména dravce, to jsou nejčastěji přijímaná zvířata do naší stanice,“ uvedla vedoucí střediska Soos Markéta Hrušková.“ Tím, že mají většinou poškozená křídla, která se jim mnohdy musí i amputovat, nejsou již  schopni letu, proto se nedají již do volné přírody vypustit a zůstávají zde.

Nejen pro přítomné děti bylo připraveno také jedno překvapení. „Došlo k vypouštění dvou dravců, do volné přírody. Samice a samec byli dětmi pojmenováni Vanilka a Maxík a snad se na nás ještě někdy přiletí podívat, doplnila Markéta Hrušková

 Pokud někdo akci nestihl, nemusí být smutný. Na Soosu chystají další oblíbenou akci, kterou bude halloween. Přichystána opět bude stezka odvahy, kdy se děti vydají ve tmě na naučnou stezku, kde na ně budou čekat různá překvapení.