Při dvou vážných nehodách bylo zraněno devět lidí

Při dvou vážných nehodách bylo zraněno devět lidí. První z nehod se stala v pátek 21. července před pátou hodinou odpolední nedaleko Vítkova. U události došlo ke zranění čtyř osob, dvě transportoval do nemocnice záchranářský vrtulník. Ve stejnou dobu spěchaly všechny složky IZS k také dopravní nehodě šesti aut na D6 za sjezdem do obce Loket. U této události došlo ke zranění pěti lidí, z toho dvě osoby byly leteckou záchrannou službou dopraveny do nemocnice. Přesné příčiny a okolnosti dopravních nehod jsou nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda u Vítkova

V pátek 21. července letošního roku krátce před sedmnáctou hodinou došlo na pozemní komunikaci číslo II/210 k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. „K té mělo dojít tak, že šedesátiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen jedoucí ve směru od obce Prameny do Sokolova z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla značky KIA, které řídil pětasedmdesátiletý muž. Po nárazu vozidlo značky KIA vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do dvou stromů,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

Foto: Policie ČR

„Při dopravní nehodě utrpěly dvě osoby z vozidla značky Volkswagen zranění, se kterými byli letecky transportováni do nemocnice. Další dvě osoby ze stejného vozidla a dvě osoby z vozidla značky KIA byly se svými zraněními převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Po dopravní nehodě se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 230 tisíc korun.

Hromadná dopravní nehoda na dálnici D6 u Lokte

Ve stejnou dobu došlo na dálnici D6 na 135 kilometru za sjezdem do obce Loket ve směru ze Sokolova do Karlových Varů k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla. Podle Jana Bílka k té mělo dojít tak, že osmnáctiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen se zřejmě plně nevěnoval řízení a přehlédl brzdění vozidla jedoucího před ním. „Aby se řidič vyhnul srážce, strhnul řízení doprava, kde uvedl vozidlo do smyku a narazil do svodidel. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. U řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

Jen o několik minut později, krátce po sedmnácté hodině, došlo několik set metrů za první dopravní nehodou k další, tentokrát k hromadné dopravní nehodě šesti vozidel. „K té mělo dojít tak, že jednadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Audi jedoucí ve směru ze Sokolova do Karlových Varů zřejmě nepřizpůsobil rychlost a narazil do několika před ním v koloně jedoucích vozidel. Nejdříve narazil do zadní části vozidla značky Volkswagen, poté do středových svodidel a následně do zadní části vozidla značky Škoda. To vlivem nárazu narazilo do dalších dvou vozidel značky Volkswagen. Do dalšího vozidla značky Škoda narazilo ulomené kolo z vozidla značky Audi,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při dopravní nehodě utrpěly spolujezdkyně z vozidla Audi a řidička vozidla Volkswagen těžká zranění, se kterými byly letecky transportováni do nemocnice. Další tři osoby utrpěly lehká zranění, se kterými byly převezeny Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Po dopravní nehodě se pět řidičů podrobilo orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u všech s negativním výsledkem. U jedné z řidiček byl vzhledem ke zranění nařízen odběr krve v nemocnici.

Předběžná škoda byla odhadnuta na přibližně 1,8 milionu korun.

Po dopravní nehodě byla dálnici D6 uzavřena do ranní hodin následujícího dne. Policisté na místě řídili dopravu a vozidla odkláněli na objízdnou trasu.

Foto: Policie ČR