Ráno se hnal po D6 rychlostí 162 km/h. Policistům pak nadýchal 1,44 promile

Po dálnici v úseku ze Sokolova na Cheb se hnal osmačtyřicetiletý muž rychlostí 162 km/h. Policistům pak nadýchal 1,44 promile. Následně byl muž převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Další jízda mu byla zakázána.

Foto: Policie ČR

Policisté z oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje prováděli ve čtvrtek 29. června letošního roku krátce před devátou hodinou ranní na dálnici D6 dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„V úseku ze Sokolova směrem do Chebu, kde byla nejvyšší dovolená rychlost 100 km/h, služební vozidlo předjel osobní automobil značky Volkswagen, přičemž jel rychlostí 162 km/h,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Policisté se rozhodli uvedené vozidlo zastavit a zkontrolovat jeho osádku. Při silniční kontrole se osmačtyřicetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1, 44 promile,“ doplnil.

Následně byl muž převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Další jízda byla osmačtyřicetiletému muži zakázána.