SpuRun se blíží a přinese i bohatý kulturní program

SpuRun se blíží a přinese i bohatý kulturní program. Na své si přijdou malí i velcí milovníci sportu. Připraveny budou nejen běžecké trasy, ale i překážkový závod. Chybět nebude spousta hudby i worshopů a žonglérská šou. V sobotu 15. července začne ve 12.30 hodin na atletickém stadionu pod nemocnicí sportovní část 11. ročníku městského běžeckého závodu SpaRun.

Hlavní závod na 6400 metrů odstartuje ve 14 hodin. Trasa závodu zůstává každoročně stejná, bude tedy možné, aby si běžec mohl porovnat svůj dosažený čas s výsledky z minulých ročníků. Čipová časomíra poskytne závodníkovi veškerý komfort včetně videa a fotografie ze startu a cíle. Samozřejmě i letos doprovodí běžce na start Západočeský symfonický orchestr a následně přenechá pódium dalším interpretům.

Ihned po vyhlášení vítězů vypukne první ročník překážkového závodu Sokol-Race (S-Race).

Tým zkušených pořadatelů připravil náročnou trasu, na které budou muset účastníci překonat více než třicet překážek, které budou silové i dovednostní. Přichystáno bude například nošení břemen, přelézání, podlézání, plazení i šplhán.  Ušpiní se bezpochyby každý.

Pro oba závody bude k dispozici zázemí (WC, šatny, sprchy), čipová časomíra, občerstvení.

Registrace i startovní listinu najdete na webu.

I letošní ročník Sparunu bohatě doprovodí kulturní program MOVOMAL – program pro moderní, vstřícné a otevřené Mariánské Lázně. Na Hlavní kolonádě a Kolonádě Ferdinandova pramene vystoupí řada umělců jejichž velkou část bude v Mariánských Lázních možno vidět vůbec poprvé. Umělci jsou každoročně pečlivě vybíráni tak, aby byl program pestrý a neotřelý. Většina vystoupení proběhne formou tzv. Buskingu.

Busking, coby pouliční umění, je označení pro jakékoliv umělecké vystupování, ať už hudební, divadelní či třeba artistické na veřejných prostranstvích spojené s odměnou od veřejnosti. Vystoupí například dětský orchestr Zatrub! band, neotřelé duo Hadem pro mého munga, či frontman kapely Echonaut – zpěvák a písničkář Pishcoth. K vidění bude i bubenická show v podání Drumbandu Františka Zemana.

Mezi největší lákadla nepochybně patří kapela První hoře, která si udělala čas a odskočí si ze studia, kde nahrává nové album, a litvínovský písničkář a kytarista Xavier Baumaxa. Jeho projev je založen na slovních hříčkách, parodiích na různé hudební styly a zpěváky a popkulturních odkazech, styl svého hraní sám definuje jako akustický crossover.

Pro děti i dospělé bude přichystána řada workshopů, které proběhnou již od 16 hodin v areálu Ferdinandova pramene. OPS Kotec nabídne svůj Mobilní klubík, v dílnách pro děti i dospělé sibude možné vyrobit vlastní magnetky, žonglérskou šou, včetně následného workshopu, předvede Kašpar Klepal a prezentovat se se svým programem budou i Mariánky v pohybu.

Celý doprovodný program je bezplatný.

Program SpaRun:

11:00 prezentace závodníků, výdej startovních čísel

12:30 zahájení závodu

12:45 předškoláci 2018 a mladší: 100m

12:55 nejmladší přípravka kluci / holky 2016 – 2017: 400m

13:00 mladší přípravka kluci / holky 2014 – 2015: 400m

13:10 starší přípravka kluci / holky 2012 – 2013: 1000m

13:25 mladší žáci / žákyně 2010 – 2011: 1400 m

13:25 starší žáci / žákyně 2008 – 2009: 1400 m

14:00 start hlavního závodu (6,4km)

15:15 vyhlášení výsledků

Program S-Race:

14:00 – 15:00 prezentace závodníků, výdej čipů

16:00 – Intervalový start 1.závodníka

cca 30min po doběhu posledního závodníka – vyhlášení vítězů

Zdroj: SpaRun