Prodával a přechovával pervitin. Teď mu hrozí  až desetiletý pobyt ve vězení

Prodával a přechovával pervitin. Řeč je o sedmačtyřicetiletém muži z Karlových Varů. Při domovní prohlídce u muže doma zajistili policisté několik desítek gramů krystalické látky, ve které byl později prokázán metamfetamin či efedrin.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu Nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl obviněný muž téměř ve čtyřiceti případech od měsíce listopadu loňského roku do druhé poloviny června letošního roku prodávat na různých místech drogu pervitin dvěma mužům, se kterými se měl na podmínkách domlouvat telefonicky.

„Ve druhé polovině března letošního roku u muže policisté při silniční kontrole nalezli plastovou nádobu s bílou krystalickou látkou, ve které byla prokázána přítomnost metamfetaminu a efedrinu/pseudoefedrinu. O přibližně dva měsíce později při další kontrole u sebe neoprávněně uchovával v batohu téměř deset přepravek s bílou krystalickou látkou a suchou rostlinou. I v těchto látkách byla následně prokázána látka metamfetamin a THC, informovala mluvčí.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.