Pohádkové bytosti obsadily hrad Seeberg

V uplynulých dnech bylo na Seebergu rušno, pohádkové bytosti obsadily hrad Seeberg. Na závěr školního roku byla na hradě přichystána akce pro všechny děti plná zábavy a soutěží.

„Pro děti jsme přichystali na závěr školního roku akci plnou soutěží, zajímavostí i napětí,“ uvedl ředitel františkolázeňského muzea Aleš Česal. „Připraveno bylo deset zastavení, kde děti plnily zábavné úkoly, kterými osvobozovaly zakletou princeznu. Děti se setkaly například s bílou paní, alchymistou, vodníkem, čertem, hejkalkou a dalšími pohádkovými postavami. Pro toho, komu vyhládlo, bylo připraveno opékání buřtů,“ sdělil.

Autor videa: VID

Akci navštívily bezmála dvě stovky návštěvníků. Vstup byl volný pro děti, které měly na vysvědčení samé jedničky, těch přišlo na pětadvacet.

Ten, kdo akci na hradě nestihl, bude mít další možnost  o víkendu 19. a 20. srpna, kdy Seeberg obsadí husitská družina pána z Boršic. Připraveno toho bude mnohem víc, s přípravou akce právě finišujeme, ale už teď mohu říct, že Víkend ve středověké vesničce si užijí malí i velcí návštěvníci,“ doplnil ředitel.