Ve Waldsassenu se bude slavit

Ve Waldsassenu se bude slavit. V neděli 2. července od 11 hodin se zde uskuteční již 41. ročník Občanského festivalu. Chybět nebude hudba různých žánrů, soutěž i dobré jídlo. Na akci se představí činnosti klubů, spolků, hudebníků, bank a společností, Červeného kříže, policie a mnoha dalších.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Město Waldsassen

Přítomným se představí dechové kapely (Mnichovská farmářská kapela, Waldsassenská městská kapela a Stiftlandská mládežnická a dechová kapela), které zahájí festival hvězdným pochodem a společným dílem „Larida“. Po naražení prvního sudu vychlazeného piva budou pokračovat oslavy dlouho do noci.

Foto: Město Waldsassen

„I letos se náš festival představí s tradičními i novými nabídkami a bude opět atraktivnější,“ uvedl místostarosta Waldsassenu Bernd Sommer. „Zahraje patnáct  hudebních a tanečních skupin, které se postarají o dobrou zábavu po celý den až do večera. Každý si bude moci vybrat podle svého vkusu od dechovky, popu a rocku až po elektronické beaty. Také o fyzickou pohodu je opět dobře postaráno.

„Festival občanů je mezinárodní nejen díky účasti místních lidí z Waldsassenu, kteří jsou tureckého původu, ale také kvůli návštěvníkům z České republiky a různých zemí i z partnerských měst,“ sdělil místostarosta.

Foto: Město Waldsassen

Akce se budou konat na náměstí u baziliky, na Johannisplatz, Prinzregent-Luitpold-Strasse i v městském parku Schwanenwiese, kde bude připraveno místo na městských hradbách. Za návštěvu stojí i ekologická stanice v klášterní zahradě. Je tam opět připraveno mnoho napínavého a zábavného.

Na akci se představí činnosti klubů, spolků, hudebníků, bank a společností, Červeného kříže a policie

Veškeré informace před festivalem a recenzi najdete na www.buergerfest-waldsassen.de a na městských sociálních sítích.

Program:

hudba a tanec
 
zpěv / varhany
 
Speciální nabídky / soutěže / program pro děti