Policisté zveřejnili, co stálo za úterní tragickou nehodou

K tragické nehodě motorkářů s osobním autem vyjížděly všechny složky IZS. U událost se stala v úterý 6. června po 16. hodině nedaleko Královského Poříčí ve směru na Nové Sedlo. Vrtulník transportoval dva zraněné do nemocnice, jedna osoba nepřežila. Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti.

Foto: Policie ČR

V úterý 6. června letošního roku kolem šestnácté hodiny došlo u Královského Poříčí na Sokolovsku k tragické dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsem a tří motocyklů. „K té mělo dojít tak, že čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda s přívěsným vozíkem, na kterém byly naloženy dvě lžíce k bagru, jedoucí od obce Nové Sedlo směrem ke Královskému Poříčí v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost, čímž mělo dojít k rozkmitání přívěsu,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. Následně s jízdní soupravou přejel do protisměru, kde došlo k nárazu do motocyklu značky BMW, který řídil osmatřicetiletý muž.

Foto: ZZS KVK

„Po nárazu se osobní automobil s přívěsem vrátil zpět do pravého jízdního pruhu a vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatou plochu. Poté přejel znovu do protisměru, kde se s jízdní soupravou otočil. Následně došlo k nárazu dalšího motocyklu značky BMW, který řídil osmačtyřicetiletý muž, do zadní části osobního automobilu,“ doplnil s tím, že Vlivem nárazu došlo k rozpojení jízdní soupravy. Z přívěsu následně spadla na pozemní komunikaci do levého jízdního pruhu jedna z převážených lžic, do které zřejmě poté narazil třetí motocykl značky BMW, který řídil padesátiletý muž.

Foto: ZZS KVK

 „Na místě zasahovaly osádky tří vozidel rychlé záchranné pomoci,“ informoval mluvčí karlovarské záchranky mluvčí záchranky Radek Hes. Zraněné transportoval záchranářský vrtulník do plzeňské a ústecké nemocnice. „Jedna osoba (motorkář) svým zraněním podlehla,“ uvedl mluvčí.

Po dopravní nehodě se řidič osobního automobilu a osmatřicetiletý řidič motocyklu podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u obou vyšla s negativním výsledkem. U padesátiletého muže a jeho čtyřiačtyřicetileté spolujezdkyně byl nařízen odběr krve v nemocnici.

Přesná příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Hasiči Březová u Sokolova