V Mariánských Lázních oslaví Den dětí s vodními záchranáři

V Mariánských Lázních oslaví Den dětí s vodními záchranáři. Akce s názvem Bezpečně na vodu se uskuteční 10. června od 13 hodin na přírodním koupališti Lido. Programem provede David Petřík. Vstup na akci zdarma.

Ilustrační foto

„Oslavu Mezinárodního dne dětí jsme pojali akčně,“ uvedl spoluorganizátor akce Tomáš Richter.“ Přichystán bude pestrý program pro ty nejmenší, ale i větší děti. Chybět nebudou ukázky práce vodních záchranářů, ale i rady, jak se bezpečně pohybovat nejen na vodě. Přítomní si budou moci prohlédnout hasičskou i policejní techniku. Ve výtvarné dílně si prvních 200 dětí bude moci vyzdobit keramickou lodičku,“ doplnil.

V rámci doprovodného programu bude možné zapůjčení kánoe a získání cenných informací od místních vodáků, kteří provedou odborný rychlokurz jak se chovat na vodě. „Lidé si budou moci vyzkoušet také první pomoc, pro děti budeme mít připravený doprovodný program v podobě různých her,“ uvedl organizátor akce s tím, že by ještě rád požádal majitele čtyřnohých miláčků, aby je výjimečně nechali doma, protože jinak nebudou vpuštěni na akci.

Program:

13:00 Zahájeni akce, uvítáni návštěvníku

13:30 Ukázka místního vodáckého oddílu

14:30 Záchrana tonoucího – HZS ML

17:00 Ukázka záchrany tonoucího – záchranáři v akel VZS KV Jesenice

17:30 18:00 Bezpečnostní kviz pro děti Závěr akce

Od 15 hodin doprovodný program