Při dopravních nehodách v noci ze soboty na neděli zemřelo pět osob

Tragické následky mají dvě dopravní nehody, u kterých v průběhu noci zasahovali hasiči u Dolního Žandova a Stružné. Kromě těchto dvou tragických dopravních nehod zasahovali hasiči od pátku do nedělního rána v kraji u dalších pěti nehod, které se staly u Sokolova, Stanovic, Čichalova a Aše. Při těchto dalších nehodách se zranilo devět osob.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

U vážné dopravní nehody zasahovali hasiči během noci ze soboty na neděli na silnici I/21 u Dolního Žandova a na silnici I/6 u Stružné. První nehoda se stala v sobotu krátce po deváté hodině večer, kdy se u Dolního Žandova srazila dvě osobní auta. V jednom vozidle cestovaly tři osoby, které z převráceného auta dostaly samy s pomocí svědků nehody, ve druhém vozidle zůstaly zaklíněné dvě osoby. Hasiči obě osoby vyprostili s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a okamžitě zahájili oživovací pokusy, nasadili i automatický externí defibrilátor. Lékař záchranné služby po příjezdu na místo konstatoval u obou osob smrtelná zranění.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Na žádost záchranářů připravili hasiči na silnici vedle místa nehody prostor pro přistání vrtulníku, ten transportoval dva zraněné do nemocnice, poslední zraněný byl převezen do nemocnice sanitkou. Provoz v místě nehody byla zastavený až do dvou hodin v noci. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Mariánské Lázně a Cheb a dobrovolní hasiči z Dolního Žandova a Lázní Kynžvart.

Druhá noční tragická nehoda se stala v neděli v půl třetí ráno. V jednom osobním autě jely čtyři osoby, auto se po nehodě převrátilo. V době příjezdu hasičů na místo byly dvě osoby mimo vozidlo, dvě pak byly zaklíněné uvnitř. Hasiči společně se záchrannou službou zahájili oživovací pokusy u osob mimo vozidlo, zároveň začali vyprošťovat zaklíněné.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

U tří zraněných lékař záchranné služby konstatoval smrtelné zraněné, pro jednu vyproštěnou osobu na místo povolal vrtulník. Místo pro přistání hasiči zajistili poblíž nehody. Provoz na silnici byl zcela zastavený až do ranních hodin. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Karlovy Vary a dobrovolní hasiči z Bochova a ze Stružné. V obou případech zjišťuje příčinu nehody Policie ČR.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje