Den cyklostezky Ohře se blíží

Každoroční akce Den cyklostezky Ohře se blíží. Akce se uskuteční v sobotu 3. června na Meandru Ohře v Karlových Varech. Na místě bude možnost drobného občerstvení, pitný režim pro účastníky zajistí partner akce, společnost Korunní. Pro případ nepříznivého počasí bude připraven velký stan s posezením. Den cyklostezky Ohře se uskuteční v čase od 12 do 16 hodin.        

Ilustrační foto Pixabay

„Karlovarský kraj je velkým podporovatelem cykloturistiky. Každý rok investujeme nemalé peníze do rozvoje cyklistické infrastruktury a financujeme provoz cyklobusů. Proto srdečně zveme k účasti všechny milovníky tohoto sportu, ale i ty, kteří chtějí jen přijít strávit hezké odpoledne na meandru,“ uvedl uvolněný zastupitel Pavel Čekan.

Ilustrační foto Pixabay

Každý cyklista obdrží malý dárek, který jistě využije při dalších ze svých výletů na kole. Přichystán je také hudební program, na pódiu se během odpoledne vystřídají skupiny H2O, Muzika občas a JazzBooster. Příchozí si budou moci vyzkoušet také jízdu na trenažéru handbiku. Ty zajistí organizace Cesta za snem, která se snaží pomáhat hendikepovaným sportovcům.

Návštěvníci se mohou těšit také na stánek Destinační agentury Živý kraj, jež bude prezentovat různé cíle pro turisty ale i cyklisty v regionu, také zde představí nejnovější mapu cyklotras v Karlovarském kraji. Na stanovištích Policie České republiky a BESIPu se zaměříme na aktivity akcentující bezpečnost cyklistů v silničním provozu. Chybět nebude ani stánek mediálního partnera akce, jímž je Český rozhlas Karlovy Vary. Také v rámci letošního ročníku si budou moci cyklisté nechat zdarma zkontrolovat a seřídit svá kola v mobilním centru firmy KOLOFIX. A pro zájemce o historii cyklistiky bude připravena výstava retrokol, kterou přichystá spolek Velocipedisté Ostrov.             

Zdroj: KÚKK