Zaměřil se na ašské rodinné domy i restaurační zařízení. Už sedí ve vazbě

Šestatřicetiletý ze Sokolovska se zaměřil na se na ašské rodinné domy či restaurační zařízení, kam chodil bez pozvání. Bral vše, co mu přišlo pod ruce, například deset kilo masa, rukavice, alkohol i mobilní telefon. Svým jednáním měl na poškozených a odcizených věcech způsobit celkovou škodu přibližně 70 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Teď už sedí ve vazbě.

Ilustrační foto Pixabay

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě.

Obviněný muž se měl od první poloviny ledna letošního roku do středy 10. května letošního roku v Aši dopustit nejméně sedmi krádeží.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka začátkem ledna měl krátce před půl sedmou hodinou ranní vstoupit neuzamčenými dveřmi do jedné z provozoven, která se nacházela v přízemí Dojít měl až do skladové haly, kde odcizil batoh s rukavicemi a z místa odešel.“ O necelé dva týdny později přijít na zahradu rodinného domu, do kterého vstoupil odemčenými dveřmi. Když se dostal na chodbu domu, byl vyrušen majiteli a z místa utekl. Ihned poté zamířil do další z ulic v Aši, kde vstoupil v jednom domě do bytu, odkud odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady,“ uvedl.

„Na začátku února měl kolem páté hodiny ranní nejdříve poškodit vstupní branku na pozemek, a poté měl poškodit vstupní dveře do jednoho z restauračních zařízení. Prostory měl prohledat a odcizit z nich například 10 kilogramů hovězího masa, či několik lahví alkoholu. Když už měl dost potravin, odcizil ještě finanční hotovost a mobilní telefon,“ sdělil Jan Bílek s tím, že v první polovině dubna krátce před druhou hodinou ranní měl vniknout do vnitřních prostor dalšího restauračního zařízení. Dále se dostal do neuzamčené místnosti, kde v tu dobu spal čtyřiašedesátiletý muž. Ze šatní skříně odcizil finanční hotovost a z místa utekl.

„Ve středu 10. května letošního roku krátce po dvanácté hodině si při kontrolní činnosti všimli chebští kriminalisté šestatřicetiletého muže, po kterém již bylo vyhlášeno pátrání. Když policisté k muži přistoupili a obviněnému muži se prokázali se služebními průkazy, pokusil se je fyzicky napadnout. Jednoho z policistů odstrčil a pokusil se utéct, což se mu ale nepovedlo a policisté ho na místě zadrželi“ doplnil mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného šestatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby.