Také letos zamíří silné stroje Goldwing na františkolázeňskou Národní třídu

Již po dvacáté zamíří motocykly HONDA-GOLDWING do Františkových Lázní na Národní třídu. Všichni milovníci krásy na dvou i třech kolech by si tak měli udělat volno v pátek 12. května po 20 hodině.

Více fotografií z minulé akce zde

Program, který čeká na účastníky, bude opět pestrý. V pátek 12 května se účastníci vydají na vyjížďku s návštěvou a prohlídkou závodu GEVA v Adorfu, kde se vyrábějí hudební nástroje. Na večer je naplánován Flag and Light Parade přibližně na 19.30 hodin na chebském náměstí. Poté motocykly přejedou na františkolázeňskou kolonádu kde si je budou moci zájemci přibližně od 20.20 do 21.30 hodin prohlédnout. V sobotu 13. května se motorkáři vydají na tradiční žehnání motocyklům a motorkářům na Maria Loreto a odpoledne od 16 hodin bude možná prohlídka motocyklů v Resortu Stein.

Více fotografií z minulé akce zde

Letos se uskuteční jubilejní 20. ročník srazu motocyklů značky Honda – Goldwing, GoldWing  Spa Triangle Treffen – Resort Stein. „Z původní akce několika přátel na začátku sezóny pod názvem První tankování se stalo setkání mezinárodního významu,“ uvedl organizátor akce Martin Záboj. „V letošním roce očekáváme účast členů GoldWing Bikers z Německa, Polska, USA, chybět nebudou samozřejmě i čeští milovníci těchto silných strojů. Důvod setkání je zcela prozaický – lidé, kteří se po celý rok potkávají na silnicích celé Evropy i USA a stali se z nich postupem let osobní přátelé, se chtějí setkat koncentrovaně, společně, povykládat si, předat si zkušenosti, doporučit si navzájem nově objevené zážitkové trasy, nechat požehnat sobě i svým strojům a navzájem si popřát hodně krásných kilometrů i mil,“ sdělil s tím, že sraz je pořádán hlavně pro motocykly GoldWind. Je však veden jako OPEN, takže se mohou zúčastnit motorkáři na libovolném stoji, protože stejně každý motorkář jednou skončí u GoldWingu. Na to stačí velmi jednoduchý vkus. Spokojit se pouze s tím nejlepším,“ doplnil s úsměvem Martin Záboj.

Motocykly Honda GoldWing jsou velké silniční koráby s vynikajícími jízdními vlastnostmi, více než 400kg vážící stroje, určené pro velké cestování. Mají šesti válcové motory o objemu 1 833 ccm, resp. 112 cu in., a není nijak velký problém ujet i v evropských podmínkách 1 200 kilometrů za den a to i s přívěsným vozíkem, se kterým mnozí své GoldWingy spojují do soupravy. Některé stroje mají již sedmi stupňovou, dvou spojkovou převodovku DCT.