Kriminalisté objasnili sérii krádeží v Aši a blízkém okolí

Kriminalisté objasnili sérii krádeží v Aši a blízkém okolí. Dvaadvacetiletému muži, který způsobil celkovou škodu téměř 20 tisíc korun, hrozí v případě prokázání viny až tři roky za mřížemi.

Ilustrační foto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka se měl obviněný muž v průběhu dubna letošního roku v Aši a blízkém okolí dopustit nejméně čtyř krádeží, kterými se od samého počátku usilovně zabývali policisté z obvodního oddělení Aš. „V první polovině dubna měl v jedné menší obci vstoupit na jeden z pozemků, na kterém se nacházela zahradní chatka a kůlna. Do kůlny následně vniknul, prohledal jí a odcizil z ní motorovou pilu. Jen o pár dní později si měl vyhlédnout v Aši jednu ze zahrádkářských kolonií v Aši. Poté měl z jedné ze zahrad odcizit z volně přístupného přístřešku další motorovou pilu,“ uvedl mluvčí.

Dalších dvou krádeží se měl dopustit ve městě Hranice nedaleko Aše. „V prvním případě měl vstoupit na pozemek, na kterém se nacházel dům v rekonstrukci. Tam měl následně nalézt klíč od garáže, do které následně vstoupil a prohledal jí. Následně z ní odcizil dětský motocykl. Poslední krádeže se měl dopustit o několik dní později. Neuzamčenou brankou měl přijít na pozemek, odkud se taktéž neuzamčenými dveřmi dostal do sklepa rodinného domu. Ze sklepa poté odcizil několik desítek kusů potravin a nápojů,“ doplnil Jan Bílek.