Pátrání po pachateli. Dal na koleje kamení, do kterého najel vlak

Sokolovští kriminalisté pátrají po svědcích události, ke které došlo v úterý 14. února letošního roku mezi pátou a půl šestou hodinou odpolední v Chodově na Sokolovsku. Dosud neznámý pachatel na železniční trati mezi Novým Sedlem a Chodovem, přibližně 400 metrů od železniční stanice Chodov, umístil štěrk z kolejového podloží na obě kolejnice v délce tří metrů. Na kamení následně tentýž den v 17:20 hodin najela vlaková souprava jedoucí ve směru od Plzně do Karlových Varů. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

„Kriminalisté žádají svědky, kteří se v uvedenou dobu pohybovali poblíž železniční trati, mezi řadovými garážemi v ulici Horní v Chodově, případně v blízkosti místního Račího rybníka, aby volali na bezplatnou linku 158, nebo se osobně dostavili přímo 2. OOK Sokolov, Dobrovského 1935, 356 01 Sokolov,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

„Současně kriminalisté také žádají cestující, kteří byli ve výše uvedené vlakové soupravě, a z místa události odešli před příjezdem policejní hlídky, aby taktéž volali na bezplatnou linku 158, nebo se osobně dostavili na výše uvedenou adresu,“ doplnil mluvčí.

Informace k této události, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.