Ani letos nepřijdou návštěvníci Mariánských Lázní o oblíbené akce

Ani letos nepřijdou obyvatelé i návštěvníci Mariánských Lázní o oblíbené kulturní a společenské akce. Organizátoři už teď ladí programy nejen těch tradičních, ale i novinek.

„Co se týká tradičních akcí, neplánujeme žádné velké změny, ale je docela možné, že se nejen obyvatelé a návštěvníci Mariánských Lázní dočkají nějakých novinek,“ uvedla ředitelka  Turistického informačního centra Barbora Tintěrová. „V loňském roce se to například povedlo Tomáši Richterovi, který během několika málo týdnů zorganizoval Adventní víkendy i Mikulášskou akci. Ohledně nových akcí bude záležet také hodně na získání finančních prostředků, protože řada pořadatelů čeká na rozhodnutí o přidělení dotace,“ doplnila

Na duben je naplánováno například Marjánkovské jarnění. Folklorní soubor představí návštěvníkům tradice svátků jara. Přichystáno bude také tradiční pálení čarodějnic, které se uskuteční u hotelu Krakonoš a ze zimního spánku bude probuzena zpívající fontána.

Květen se ponese ve znamení otevření nové Lázeňské sezóny, ale také oslav osvobození i vítání ptačího zpěvu.

V červnu si přijdou na své sportovci, kteří pro běhumilovné připravují běh do vrchu – Hamelika třikrát jinak. Pro ty, kteří rádi řeší logické úkoly, bude připravena akce Mariánskolázeňské hádankářské slavnosti. Milovníky jazzu jistě potěší zpráva, že ani letos nepřijdou o sérii koncertů na akci Jazzové lázně. Modeláři si užijí dokonalost zmenšenin na Poháru Mariánských Lázní – soutěže plastikových modelů.

Měsíc červen bude zahájen tradičním Srazem historických vozidel na Arnice. Chybět nebude ani Marienbad Film Festival, na kterém diváci zhlédnou pořádnou dávku filmových lahůdek. Park před hotelem Krakonoš se v letošním roce rozroste o novou pohádkovou sochu. Na závěr měsíce se změní kolonáda v místo zaslíbené milovníkům literatury na Knižních lázních.

V srpnu se stanou Mariánské Lázně centrem milovníků vážné hudby. Uskuteční se již 64. ročník Chopinova festivalu.

V září se mohou těšit obyvatelé i návštěvníci například na turistický pochod okolím Teplé, ale i na folklórní festival Mariánský podzim, na kterém se představí nejen tuzemské soubory, ale i zahraniční. Jako každý rok, tak i letos bude kolonáda centrem gurmánů na Food festivalu. I letos se uskuteční Svatováclavské Troubení na Kladské i tradiční výstava hub.

V říjnu provoní mariánskolázeňskou kolonádu vůně jablek i štrúdlu na Lázeňském festivalu jablek. V plánu jsou také Oslavy dne samostatnosti. Na konci měsíce bude uložena zpívající fontána k zimnímu spánku.

V listopadu si přijdou na své milovníci filmů se sportovní tematikou na Snow Film Festu.

V prosinci se akce ponesou ve znamení blížících se svátků. Připravena bude třeba nadílka u krále smrků i tradiční zpívání koled u hotelu Krakonoš.