Po Chebu budou mít mega houpačku také v Chodově

Nad Chodovem v okolí rybníku Spěváček bude v dohledné době stát nová mega houpačka pro dvě osoby. Město tak postupně začíná realizovat nápady obyvatel, které vzešly z loňského participativního rozpočtu. Chebská mega houpačka, která je nápadem Alice Vaculové, už slouží více než rok veřejnosti. Prvek je umístěn v lesoparku v prostoru bývalé plovárny nad přehradou Skalka.

Mega houpačka v Chebu – Autor nápadu Alice Vaculová

 „Chodov nemá rozhlednu, vyhlídku ani jiný prvek umožňující nerušeně se posadit a relaxovat při pohledu na naše město. Vím, mnozí se usmějete, ale je, jaké je, a je naše. Velká houpačka pro dva může být místem, kdy v myšlenkách spočinete vysoko nad vším a na chvíli vypnete,“ popsala svou motivaci autorka nápadu Alena Štěpánková.

Houpačka by mohla začít sloužit už v průběhu jarních měsíců, město na její výstavbu počítá s náklady ve výši zhruba 300 tisíc korun.

Mega houpačka v Chebu – Autor nápadu Alice Vaculová

Jedním chebských z nápadů, který umožňuje občanům města zapojení do rozhodování o rozvoji města byla houpačka, kterou do projektu zaslala místní obyvatelka Alice Vaculová. „V Chebu nebyla veřejná houpačka pro dospělé, kde bych  se mohla zhoupnout,  zasnít se, jen tak při houpaní relaxovat a kochat se okolím,“ uvedla navrhovatelka. „Řekla jsem si, že by se možná rádi houpali i jiní dospěláci. Udělala jsem si mezi mými vrstevníky malý průzkum. Ani jeden mi neřekl, že je to blbost. Ujištění mě potěšilo a tak se narodil nápad na „moji megahoupačku „. Netrpělivě jsem čekala, zda houpačka nasbírá u lidí dost hlasů. Protože o tom, co se bude ze zaslaných návrhů realizovat, rozhodují lidé hlasováním. Měla jsem velikou radost, když jsem se dověděla, že houpačka bude. Teď už  houpačka slouží veřejnosti. Já už u ní byla dvakrát. Vždy jsem se chvilku houpala a cítila nejen to moje fajné šimrání v břichu, ale i pocit pýchy a hrdosti, že díky Mega nápadu umožní moje megahoupačka „pohoupáníčko“ každému,  kdo bude chtít,“ doplnila.