Policisté pátrají po svědcích události v Mariánských Lázních

V pondělí 26. prosince loňského roku došlo v nočních hodinách k požáru obchodního komplexu v Mariánských Lázních (více zde). Kriminalisté, kteří se případem i nadále zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení. Jakékoliv informace k této události, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.

„Kriminalisté v současné době pátrají po totožnosti osoby, nebo osob, které měly v pondělí 26. prosince, konkrétně mezi druhou a třetí hodinou ranní, iniciovat požár v plastovém kontejneru na papírový odpad, který byl přistaven u dveří do skladových prostor jedné z prodejen nacházejících se v zadní části obchodního komplexu. Právě od tohoto plastové kontejneru mělo dojít k zahoření obchodního komplexu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Škoda na potravinách v obchodním domě, zapáchajícím a zakouřeném oblečení, či na jedné z prodejen byla odhadnuta na částku přibližně 20 milionů korun (více o případu zde).

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na širokou veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu poblíž obchodního komplexu, nevšiml či nezpozoroval osobu, nebo osoby, které se zde pohybovaly a moly iniciovat požár plastového kontejneru,“ uvedl mluvčí s tím, že taktéž žádáme případné svědky této události, kteří v uvedenou dobu místem projížděli, a osobu, nebo osoby, mohla zaznamenat například palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.

Foto: HZS Karlovarského kraje