Policejní škola se otevřela veřejnosti. Akci navštívilo několik stovek lidí

V uplynulých dnech se uskutečnil v Sokolově den otevřených dveří Vyšší policejní školy a střední policejní školy Ministerstva vnitra. Během pěti hodin si do policejní školy našlo cestu přibližně 300 lidí, pro které byl připraven zajímavý program.

Foto: Policie ČR

Samozřejmostí byla prohlídka celého areálu policejní školy. Kromě toho mohli zájemci absolvovat informační schůzku ke studiu a přijímacímu řízení. To ale nebylo vše, protože k vidění byla policejní technika, policejní výzbroj a výstroj, ukázka úpolových sportů (bojové sporty) a cviků na přijímací řízení, ukázka výpočetní technicky a nechyběla ani oblíbená laserová střelnice.

Foto: Policie ČR

Pro návštěvníky dnu otevřených dveří, který se uskutečnil pod záštitou Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, bylo ze strany policistů připraveno i několik ukázek modelových situací.

Foto: Policie ČR

Na místě nechyběli ani pracovníci z oddělení náboru a personální stabilizace z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kteří zájemcům představili policejní práci. Zároveň zájemcům odpovídali na dotazy týkající se přijetí k Policii České republiky.

Foto: Policie ČR

„Rozmýšlím se, kam dále po základní škole. A policejní škola je jednou z variant. Za prvé mám školu v místě bydliště a za druhé si myslím, že studovat na této škole musí být zajímavé. Jsou zde totiž hodně zajímavé předměty. Navíc bych chtěl být v budoucnu policistou, takže by tato škola byla velkým plusem i do budoucna. Tento den otevřených dveří bude mít na mé konečné rozhodnutí velký vliv,“ uvedl jeden z návštěvníků, který dorazil v doprovodu svých rodičů.

mjr. Jakub Kopřiva

Foto: Policie ČR